Haberler

27 Ekim 2007 Cumartesi

London Metal Exchange

Bu adresten hocamizin pek cok derste vurguladigi London Metal Exchange verilerine bedava ulasma imkanimiz var. Basit bir uyelik islemi gerekiyor ama soylemis oldugum gibi oldukca basit. Ustelik confirmation falan da beklemek zorunda kalmadan verilere direk ulasabiliyorsunuz. Icerik biraz garip geliyor ilk anda ama sonradan alisiyor insan cabuk bir sekilde.
Bir de su site var. Bu sitede grafiklere de ulasmak mumkun. London Metal Exchange sitesinden daha kolay anlasilir bir site ve pek cok veri var. Metalle sinirlamamislar...
Bir gun gecikmeli veriler icin -yine daha anlasilabilir bir sekilde verilmis- ise buraya bakabilirsiniz. Fiyattaki degisimler de acik bir sekilde gosterilmis.
Ayrica The Economist'i almayan, alamayan ya da almaya usenenler icin bir onceki sayinin icerigi sitesine sitesine print edition seklinde yukleniyor. Buradan bir onceki sayiyi takip ederken ana sayfasindan da su an icin olan biteni takip etmek mumkun. Legal olmayan sekillerde Business Week ve The Economist dergilerinin pdf'lerini de bulmak mumkun tabii ki ama burada adres vermiyorum her ihtimale karsi...Zaten The Economist'in verdigim adresteki print edition'inin pdf haline cevrilmis hali bulunuyor; yoksa derginin scanner'dan gecirilip yayinlanan hali degil.

Hiç yorum yok: